Rockwood MAX Transit Station Improvements

Rockwood MAX Transit Station Improvements

Akana structural engineers were part of the team responsible for redesign of the 23 year old Rockwood MAX Light Rail Transit Station to increase pedestrian safety, provide a better experience for riders, and at the same time create a sense of place.

The refurbished station, which incorporates significant sustainable design measures, features new MAX shelters with transparent windscreens to shield riders from the weather, new ticket vending machines and platform furnishings, improved lighting and security cameras, and public art created specifically for the station.  Structural design elements of the station included platform, shelter, art tower, and street side platform foundations; preparation of technical specifications for structural elements; and coordination with the Civil Engineer and Project Architect for foundation placement.

Part of a local urban renewal plan, the Rockwood Station renovation was a joint project between TriMet and the City of Gresham, and funded in part by ConnectOregon II, a program that funds transportation infrastructure using State lottery money.

 

Project Details

Client:
Waterleaf Architects for TriMet
Location:
Gresham, OR

Services Rendered

  • Structural Engineering and Design
  • Technical Specifications
Print Friendly, PDF & Email